Du er her:Hjem»Artikler»Nyheter»Rødtangen.no - de fem første årene

Rødtangen.no - de fem første årene

Skrevet av  torsdag, 06 juli 2017 23:22

Rødtangen.no feirer sine første fem år med godt over 500 000 registrerte treff på enkeltsaker siden starten, og 833 som liker oss på Facebook. Det er ganske mye for en liten utpost som Rødtangen. Introduksjonen har vært vellykket. Svaret på hvilke tjenester og saker som er mest brukt og lest de første fem årene, får du her.

Før Rødtangen.no hadde Rødtangen Båtforening en enkel hjemmeside som ble lite brukt. Det ble etter hvert et utbredt ønske fra flere lokale foreninger om en ny nettside.

Det sier litt om hvor langt nett-tenkningen var kommet på Rødtangen for fem år siden at domenet www.rødtangen.no var ledig. Heldig for oss! Men for at nettstedet vårt også kunne nås av brukere med ikke-nordiske tastaturer, det vil si uten bokstavene æ, ø og å, trengte vi også www.roedtangen.no. Dette var også til alt hell ledig og har siden vært vårt.

En nettportal

Rødtangen.no startet som en idé og et tilbud fra meg til Rødtangen Vel og Vannverk, som foreningen het tidligere, om å prosjektere og få bygget en portal som kunne favne alle lokale foreninger som ønsket å delta, og der hver forening kunne få sin egen underliggende hjemmeside med nettbaserte løsninger for medlemsregister, oversiktlige dokumentmapper, meldingssystem med personlige meldingsmaler for foreningenes valgte avsendere, og kontaktskjema.

En slik modell er rasjonell å bygge og drifte sammenlignet med at hver forening skulle bygge og drifte sin egen, dessuten rasjonell for brukerne, særlig dem som har flere roller og medlemskap i systemet – innlogging gir tilgang til alle rollene og brukerprofilene kan oppdateres globalt innen systemet.

Men fremfor alt bidrar dette til å skape synergier – faktorer som forsterker hverandre gjensidig, og for å skape ytterligere synergier la vi opp til noen tjenester som har vist seg å være svært så både populære og nyttige.

Webkameraer og værstasjon

Rødtangen Båtforening var og er en viktig støttespiller for Rødtangen.no. De hadde behov for webkameraer for publisering av hyppig oppdaterte stillbilder fra marinaen, og ønsket også en værstasjon med vanntemperatursensor som kunne formidle vær- og badetemperaturdata. Dette kommer alle brukerne til gode og gjett om dette er populært.

Webkameraene har også ført til at båtforeningen har funnet det forsvarlig å slutte med de tidligere obligatoriske havnevaktene for medlemmene.

Webkameraene står for 103 000 av treffene de første fem årene – i snitt 55 treff per dag! Det er mye, men så er dette også både vakre og informative situasjonsbilder.

Værstasjonen publiserer de viktigste dataene på forsiden uten at man behøver å klikke seg videre. Slike treff er de langt fleste, men registreres ikke og er ikke med i totaltallet. Men treff på detaljer fra værstasjonen registreres, og det er gjort 20 000 ganger de første fem årene. En egen dedikert pc står på og formidler værdata året igjennom.

Detaljer fra værstasjonenNår du trykker på "Klikk her for detaljer fra vår værstasjon", får du opp mye informasjon.

Gratis rubrikkannonser

Alle registrerte brukere kan rykke inn gratis rubrikkannonser. De brukes utstrakt til for eksempel å formidle utleie av båtplasser. Tjenesten er effektiv fordi den når det lokale markedet.

Men selv om webkameraene står for over 100 000 av treffene de første fem årene, er det artiklene som har stått for de fleste treffene.

Det er de gjensidig forsterkende effektene av disse elementene som har skapt det høye antallet treff. En slik synergieffekt var planlagt, men effekten er langt ut over min egen forventning og forteller at vårt lille nettsted har nådd et vesentlig bredere lag av lesere enn dem av oss som har direkte tilknytning til Rødtangen.

Vinnerne er artiklene

Rødtangen.no har publisert to typer artikler, egenproduserte utgivelser og artikler fra utvalgte eksterne digitale medier, publisert automatisk via såkalt RSS Feed på valgte søkeord.

Artiklene har til sammen 285 000 av treffene siden starten, hvorav Rødtangen.nos egenproduserte artikler står for 105 000.

Nedenfor har jeg listet de aller mest leste artiklene (antall ganger lest i parentes). Har du gått glipp av noen, er det bare å trykke på lenkene og kose deg med dem, lese og lære.

Tåler vekten av 140 elefanter   (10 415)

Kjøp «Klokketårnet» av Tine Biørn-Lian   (7516)

Til kamp mot parkslirekne   (6855)

Historien om Rødtangen fyrstasjon og tåkeklokke   (6157)

Høststorm   (5559)

Motorvei og jernbane truer Rødtangen   (4474)

Fra talestasjon til 4G   (3839)

Barndomsminner fra Rødtangen under krigen   (3525)

Førjulsstormen satte sine spor   (3131)

Tåkeklokken kommer hjem til Nebba   (3056)

Sommeren 2013 i bilder   (3014)

Båtliv og badeliv i gamledager   (2993)

Wilse på Rødtangen – historiske bilder   (2900)

Fra 17. mai på Rødtangen   (2496)

Tåkeklokken kommer hjem – videoen   (2323)

En istid er snart over   (2264)

Runar Warhuus

Jeg har nokså fast tilhold i Tolderstien 1 fra mai til oktober og koordinerer etableringen av nettstedet rødtangen.no på vegne av Rødtangen Vel og Vannverk.

Ønsker du å annonsere her?