Du er her:Hjem»Artikler»Rødtangen Båtforening»Seileraktiviteter på Rødtangen 2013

Seileraktiviteter på Rødtangen 2013

Skrevet av  Pål Brudevoll tirsdag, 02 juli 2013 15:35

Rødtangen.no og Drammens Seilforening samarbeider om publisering av seileraktiviteter som kan være av interesse for allmenheten – særlig med tanke på dem med en gryende interesse for seiling og som kunne tenke seg å begynne med denne flotte sporten. Her er noen av sommerens aktiviteter.

NM i jolleseiling 5.–7. juli

Den nye jollebrygga til seilforeningen ble innviet i fjor med NM i jolleseiling. Suksessen gjentas i år 5.–7. juli.

Regattaen går i seiljoller av typen «Laser», som er en énmannsbåt på 4 meters lengde og med 7m2 seil. Jollen er en av verdens mest utbredte med cirka 200 000 eksemplarer over hele verden. I fjor fikk vi i også besøk av noen svenske seilere som var meget dyktige. Jolleseilerne kommer fredag kveld og installerer seg på seilkroa med soveposer og grillmat. Jollene blir plassert på jollebrygga og badetomten.

Regattaene vil gå hele lørdagen og halve søndagen. Rundingsbøyene blir normalt plassert utenfor Hagasand, der det er grunnere vann og mindre strøm. Vår lokale helt, Knut Beck fra Hurum, klarte å vinne sin klasse i fjor.

Andre lokale deltagere er Martin Hellum, Thomas Ness, Finn Erik Bjerke og Pål Brudevoll. Vi ønsker dem lykke til!

Kontakter: Pål Brudevoll (90842159) og Martin Hellum (91535693).

Jollesamling for junior 23.–27. juli

Det blir juniorsamling for barn fra hyttene / Holmsbu og Drammen 23.–27. juli.

Drammen Gummiservice og Mekonomen har sponset juniorene med 10 nye fine joller av typen «Open Bic». I tillegg har et par lokale seilere egen jolle. Samlingen er i ekte «speiderånd» med knutekonkurranser, tautrekking, byssetjeneste og underholdning på kveldene. I løpet av uken gjør vi strandhugg på Hagasand, og ellers seiler vi rett utenfor Rødtangen.

Kontakter: Eli Sofie Berg (97141795) og Gry Brudevoll (93402989).

NM i seiling 9.–11. august

Det blir NM i båttypen «11 metre one design» helgen 9.–11. august. Båtene må trolig ligge i Holmsbu, men seilingen foregår utenfor Rødtangen.

Du finner mye interessant seilerinformasjon på Drammens Seilforenings nettside. 

 

Ønsker du å annonsere her?